• Zumba
 •  

  Elke maandag en woensdagavond wordt in de kantine van SVV’91 Zumba lessen gegeven door

  gediplomeerde instructrices!

   

   

   

  Wat is Zumba?

  Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

  Wat kan je met Zumba bereiken?

  Vetverbranding

  Zumba volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

  Spierversterking

  Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

  Betere conditie

  Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert.  De belangrijkste spier van je lichaam - je hart - wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

  Betere coördinatie

  Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

   

  Meer Flexibiliteit

  Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

  Ontspanning

  Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

  Voor wie

  Iedereen kan met Zumba meedoen. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen. Kinderen tot en met 13 jaar  moeten onder begeleiding van een ouder meedoen.

  Wat moet je meenemen

  Je kunt gewone sportkleding aantrekken. Alles waar je je comfortabel in voelt. Neem je sport- of aerobicsschoen mee. Hardloopschoenen zijn ongeschikt vanwege het profiel en omdat ze zijn gemaakt voor voorwaartse beweging. Jazzsneakers zijn ook acceptabel. Neem ook zeker een handdoek en water of sportdrank mee, je zult het absoluut nodig hebben!

  aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.

  Hoe kan je je aanmelden voor Zumba Fitnes?

  Je kunt je aanmelden voor Zumba door een mail te sturen naar svv1991@gmail.com

  of te bellen met één van onze instructrice.

   

  • Gartirie Hardoar

  06-28940006

   

  • Melissa Cebem

  06-15425888

   

  Je kan met de instructrice overleggen om eerst een paar (maximaal 2) Zumba avonden als proef mee te doen en daarna beslissen om je aan te melden.

   

  Contributie: € 10,00 per maand en is per 2 maanden opzegbaar.